Agenda
BEREGEZELLIGE EVENEMENTJES
HET HELE JAAR DOOR

14
Feb

CUBAN SON, BOLEROCHA, SALSA & MERENGUE by ‘Las Chicas Del Barrio’

Sunday | 15.30 | gratis

Kom 14 februari (met je Valentijn!) luisteren of dansen op de live muziek van LAS CHICAS DEL BARRIO (y dos Chicos). Deze 6-koppige latin band speelde vaker met succes en veel plezier in Hannekes Boom maar vandaag viert ze een PREMIERE: de nieuwe lead zangeres, de uit de jazz afkomstige Amber, brengt een verfrissend geluid en aanstekelijke swing in de zomerse klanken van Las Chicas del Barrio.
Het repertoire van Las Chicas varieert van Cubaanse son, bolerocha, merengue en salsa tot eigen arrangementen van bekende nummers als Come Together, No Woman No Cry of de hit Bailando. Een leuke vrolijke band voor een gezellige zondagmiddag!
Bezetting:
Lead zang – Amber Nijman
Zang en percussie – Marjo Verberne
Saxofoon – Arthur van Beurden
Piano – Anita de Roode
Bas – Maarten Landzaat
Conga’s – Irma Dulmers

Liefs, Hanneke

17
Feb

FEB POP/ROCK by ‘Rufous Robin’

Wednesday | 21.30 | gratis

Een trio bestaande uit Tim Langedijk, Maurits Weebers en ik (Bram van Langen). Ze spelen eigenlijk al heel lang samen (met Tim al 15 jaar) in verschillende samenstellingen (The Beatlex (een Beatles-tribute band), in de Dinnershows Novo Mundo en Dreams Live in Studio 21 in het Mediapark in Hilversum, Ilonka Ory, The Huckabees en vele andere projecten) maar spelen nu pas ook ongeveer anderhalf jaar met z’n drieën samen.
Ze spelen dan vooral werk van onze favoriete artiesten: Paul Simon, James Taylor, The Beatles, maar ook eigen werk.
Ze stonden anderhalf jaar terug plotseling als een van de voorprogramma’s van Ilse de Lange op een festival (Zandstock) op het podium.

Filmpje:
https://vimeo.com/152890766

Facebook:
https://www.facebook.com/bramvanlangenmusic

Spotify:
http://open.spotify.com/album/51FSXbv5rinMFwFxOdRocS
http://open.spotify.com/album/07PYw5cCBlNCRRLmdxbD1i

SoundCloud:
https://soundcloud.com/bram-van-langen

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

21
Feb

60s & 70s by ‘Nasty Noises’

Sunday | 15.30 | gratis

Nasty Noise te komen spelen. Ouwe rotten in de muziek, maar het klinkt niet rottig hoor. Sixty’s, seventies, beetje r.&r., Beatles, Stones, JJCale, Van the Man, die kant op. Een klassiek rockbandje: drie gitaren, drums en zang, kom je lekker luisteren?

Liefs, Hanneke

24
Feb

40S & 50S by ‘Canyon Dust’

Wednesday | 21.30 | gratis

Het trio Canyon Dust wekt het muzikale geluid van de jaren 40 en 50 uit Amerika tot leven.

Zangeres Eline van Eline van Diggelen zingt met moeiteloos stemgebruik hartverscheurende country-ballads en haalt gemeen uit in een vuig r&b-nummer.

Bijgestaan door Dennis Mulder (elektrische en akoestische gitaar) en Joost Jansen (mondharmonica en akoestische gitaar) neemt zij je mee op een ontdekkingsreis langs vergeten juweeltjes uit de rijke vroege pophistorie van de Verenigde Staten.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

2
Mar

POP/ JAZZ by ‘The Huckabees’

Wednesday | 21.30 | gratis

The Huckabees, een vijfkoppige band bestaandet uit zangeres Aisha Zeijpveld, zangeres Denise Horowitz, gitarist/ zanger Maurits Weebers, bassist/ giratist/ zanger Bram van Langhen en pianist Bas Peters.

Een groep vrienden die met veel plezier muziek maakt met elkaar

The Huckabees spelen bekende en minder bekende pop, jazz, bossa en soulplaten. Met vierstemmige harmonieen creeren ze een laidback, unplugged en easy listening sound.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

6
Mar

POP/SOUL by ‘Lisa & the Lumberjacks’

Sunday | 15.30 | gratis

Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om singer/songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen en gitaar. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

9
Mar

40S & 50S by ‘Joost Jansen’

Wednesday | 21.30 | gratis

Jansen & de Vries, two messed up white boys from the east- and southside. They decided to get together after some messin’ around in other bands and knock out that good ‘ole hipshaking music from the 1940’s and 50’s.
Come on down y’all and have a taste of that nice’n’sweet stuff while it’s still hot. Don’t worry if you’re left wanting for more, there’s plenty more where that came from!

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

16
Mar

BLUES&ROCK by ‘The Heez’

Wednesday | 21.30 | gratis

The Heez is een in 2014 opgerichte band met als leden zangeres Len Heezemans, gitarist Peter Korenhof, Bart Smith op gitaar en bas en Alan Otte op cajón. De band speelt eigen nummers en verrassende covers met een akoestische sound en karakteristieke zang.
De inspiratie komt vooral uit blues, rock en reizen.

Bezetting:
Len Heezemans
De van origine rockzangeres is met The Heez een muzikaal rustigere weg ingeslagen. Een weg met grote diversiteit binnen het repertoire, geïnspireerd door diverse muziekstijlen. Haar rockachtergrond is terug te horen in de rauwheid en power van haar stem.

Peter Korenhof
Blues, rock, funk, folk, Peter draait er zijn hand niet voor om. Zijn spel is divers en hij weet het juiste gevoel in de nummers te leggen.

Bart Smith
Of het nu uit zijn gitaar of uit zijn bas komt, Bart zorgt voor de flow en groove van de nummers.

Alan Otte
Met zijn cajón, tamboerijn en geitenhoefjes (ja, je leest het goed), neemt Alan het bijzondere ritmische geluid dat kenmerkend is voor The Heez voor zijn rekening.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

20
Mar

ROCK by ‘Steal’

Sunday | 15.30 | gratis

Coverband STEAL is in 2000 opgericht. Gewoon wat vrienden die lekker wilden pielen in de oefenruimte. Dat werd al wat anders toen zanger Wim Collee erbij kwam. Een podiumbeest dat daar ook het best tot zijn recht komt. Na een jaartje of acht besluit Wim te stoppen, en na enige jaren sappelen blijven alleen oerleden Piet en Ruud over. Maar dat is ook gelijk de kentering van STEAL.
Wim Collee word terug gehaald als zanger, Ben komt op de drums en Bennie word voor het allereerste optreden in 2010 in allerijl aangenomen, zodat dat optreden gedaan kan worden. Dze samenstelling staat nog immer.
Na een paar jaar word dar ook toetsenist Alex aan toegevoegd.
Er word een lekker solide repertoire gemaakt in al die jaren, bestaande uit veelal lekkere rockers vanaf de 70’s tot nu. Er word  ook veel door het hele land heen gespeeld. Van Friesland tot Brabant, STEAL is er geweest.
STEAL is zo vol vertrouwen dat ze eind 2014 zelfs in Manifesto een geheel optreden laten filmen door een heuse cameraploeg in de zaal Manifesto in Hoorn. Dat resulteerde in een dvd van zo’n 2 uur. Twee maanden later was de oplage van 100 stuks al nagenoeg uitverkocht.
De groei van STEAL was nog niet gedaan. In 2015 bestond de band 15 jaar. Mede door te leren van de dvd, werd gezocht naar een achtergrondzangeres. Sasja, kwam erbij. Tegelijkertijd vond Simone het wel leuk een nummertje mee te doen, tijdens koningsnacht. Ook Simone is niet meer weg gegaan. De ploeg van STEAL bestaat nu uit 8 personen, die naast de muziek ook vooral het plezier, lief en leed met elkaar delen. En inmiddels een vaste geluidsman middels Dirk. Dat is op het podium goed te merken.
In 2015 won STEAL nog De grote prijs van Lutjebroek tijdens Taaipop. Daardoor mogen zij dit jaar op het hoofdpodium van dat festival spelen naast bands als bv Moke.
Ook werden ze verkozen tot beste band tijdens Vrienden van West-Friesland en Parckpop te Ilpendam. Voeg daarbij optreden in Frankrijk en 2015 werd eigenlijk feestelijk afgesloten.
Nu is STEAL klaar voor 2016. Met oa Taaipop in het oog, koningsnacht weer in Amsterdam en ook weer naar Frankrijk, en je begrijpt dat deze band toch wel een bijzondere is. Niet zomaar een coverband.
Afgelopen maanden werd nog hard gewerkt aan nieuw materiaal om ook in 2016 weer lekker te vlammen.
Komen jullie ook luisteren?
Liefs, Hanneke

23
Mar

SINGER-SONGWRITER & SOUL by ‘Joshua Aaron’

Wednesday | 21.30 | gratis

De muziek van Joshua Aaron is een brede verzameling van stijlen. Door zijn liefde voor reizen, zijn klassieke verleden en huidige opleiding is zijn muziek een melancholische mix van soul, singer-songwriter met invloeden uit de jazz en progressieve rock.
Joshua Aaron begon met schrijven op zijn 16e levensjaar en trad veel solo op. Inmiddels heeft hij een driekoppige band achter zich staan op 4 maart wordt zijn debuut-EP “Castle of Life” gereleased.

“Ik ben 23 jaar en een geboren Haarlemmer. Al van kinds af aan maak ik muziek. Zo kroop ik als 6 jarig jochie al op de pianokruk en speelde mijn moeder stiekem na. Om die reden moest ik pianolessen volgen. Mijn interesse lag in de beginjaren erg op het gebied van Boogie & Blues, maar ook klassieke muziek heeft mij weten te inspireren. Ook in het heden is Frederic Chopin een van mijn grote voorbeelden op het gebied van klassieke muziek. Nog altijd weet zijn muziek mij te raken. Ook heeft zijn muziek mij geleerd, dat muziek gaat om het uiten van de emotie. Muziek als uitlaatklep van blij of juist droevige emoties.”

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke