Agenda
BEREGEZELLIGE EVENEMENTJES
HET HELE JAAR DOOR

4
May

POP/ROCK by ‘Amado & The Blackbirds’

Wednesday | 21.30 | gratis

Amado is geboren op ARUBA en in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie in zang.
Na 2 jaar in verschillende bands gezeten te hebben en daarmee intensief rondgetoerd door Nederland en België is Amado sinds november 2014 als popmuzikant en singer/songwriter solo gegaan, dit resulteerde in een eigen geschreven en gecomponeerd album geheten: “Falling From The Sky” uitgebracht in de zomer van 2015.
Grote inspiratiebronnen van Amado zijn onder andere Kurt Vile, Jack Savoretti, Kings of Leon en Oasis, gecombineerd met zachte popmuziek zoals die van Elliott Smith en Nick Drake.

The Blackbirds zijn dé nieuwe popband uit Amsterdam. Hun gezamenlijke voorliefde voor 60s muziek, gecombineerd met hun frisse, modernesound en virtuoze spel levert een spektakel op dat mooi is om naar te luisteren én kijken.
Sinds een jaar zijn ze samen bezig om de Nederlandse pop/rock-scene te veroveren. Na een eerste serie opnames in de slaapkamer van Thomas is de band begonnen met het bouwen van een repertoire. Vanuit hun standplaats genaamd De Broedplaats, aan de Wibautstraat in Amsterdam, schaven ze meerdere keren per week aan hun muziek.
De ambitie van deze 5 jongens is om hun muziek aan zoveel mogelijk mensen te kunnen laten horen en aantrekkelijke rockshows neer te zetten door het hele land!

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

8
May

POP by ‘Yzabel’

Sunday | 15.30 | gratis

Yzabel gooide na een paar ingrijpende levensgebeurtenissen het roer om. Ze verliet de financiële Zuid As, om haar hart te volgen. Een hart dat riep om het zingen en schrijven van liedjes. Getalenteerde muzikanten sloten zich bij haar aan. Na twee jaar schrijven, opnemen en spelen in Amsterdamse woonkamers en bruine kroegen volgde een eerste single release in een uitverkocht Paradiso. In januari 2016 kwam haar debuut EP ‘Half Awake’ uit. Een plaat die in het teken staat van verliezen, volhouden, lijmen en het hervinden van liefde en levenskracht.

Yzabel bleef niet onopgemerkt. Op het Wilhelmina Huiskamer Festival (2015) speelde ze 6 voorstellingen en werd ze door bezoekers en organisatie tot ‘grote verrassing’ betiteld. Niet lang daarna schreef en zong ze de titelsong voor de film Knielen op een bed violen. Speciaal voor die film nam ze een Nederlandse vertaling van het nummer ‘We are Hallelujah’ op, te beluisteren op haar 1e EP.

Haar liedjes zijn een mengeling van stijlen en invloeden. Soms vrolijk, soms duister. Ze combineert singer-songwriter en pop, met hier en daar wat meer elektronische en sferische invloeden. In Duitsland werd ze na een akoestisch optreden door recensenten vergeleken met Joni Mitchell. In Nederland viel ‘moderne Janis Joplin’. Kom maar gewoon zelf kijken en luisteren, dan is er geen omschrijvings-hokje meer nodig!

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

22
May

POP/FUNK/SKA by ‘Monkey Sandwich’

Sunday | 15.30 | gratis

Het blijkt een veelgestelde vraag aan Monkey Sandwich, waar de band grappig genoeg zelf ook geen pasklaar antwoord op heeft. En dat is nu juist het leuke, de nummers van de band laten zich niet heel makkelijk in één stijl vangen. Met woorden als zomers, vrolijk, relaxed, dansbaar, reggae- en ska-achtig komen ze redelijk in de buurt!

Deze zomerse klanken hebben zeker sinds de komst van toetsenist Marijn Snip en gitarist Wouter Mooy een extra boost gekregen. Janne van Zaanen haalt haar inspiratie voor haar teksten uit haar belevenissen en liefdeservaringen in alle toonsoorten. De muziek bij haar teksten maken we samen, en die klinkt dus vrolijk, zelfs als de liefdesmomenten zijn omgeslagen in verwijten of teleurstellingen. Joeri Kuijs en PePe Vooijs voorzien de band daarbij van catchy ritmes en maken daar de muzikale cirkel compleet!

Natuurlijk spelen ze niet alleen maar eigen werk, een paar gearrangeerde covers zitten sowieso wel in het repertoire, maar mensen zien meezingen en –dansen op hun eigen muziek is volgens Monkey Sandwich natuurlijk altijd het leukst.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

12
Jun

FUNK & JAZZ by ‘The Funketeerz’

Sunday | 15.30 | gratis

Wij zijn een 6 koppige band die van origine uit Delft komt. Tijdens een optreden spelen we met onze zangeres, ritme sectie en saxofonist altijd de lekkerste funk en jazz nummers! Onze set bestaat onder andere uit nummers van: Amy Winehouse, Gregory Porter, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Soulive, Ruben Hein en meer! 12 juni spelen we bij Hannekes Boom van 15:30 tot 17:30 ’s middags. Dus kom langs en geniet van onze muziek met een biertje in de zon!

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

19
Jun

ROCK & FOLK by ‘The Blind Roofers’

Sunday | 15.30 | gratis

The Blind Roofers mixen invloeden uit americana, rock en folk uit de sixties en seventies. De unieke, pakkende stem van de frontman samen met de energieke en enthousiaste performances, zorgen ervoor dat jij je in no time waant in een Juke Joint aan de Mississippi Delta, waar James Taylor danst met de heren van CCR.

Niet voor niets werd deze band gekroond tot de winnaar van de Groningse Talent Award 2014. Na het spelen op festivals als Noorderzon, Eurosonic, Winterwelvaart, Festival Hongerige Wolf en Oerol, is de band klaar voor de volgende stap. Met de debuut-EP Lost in Wander op zak, richde band zich op zijn onstuitbare opmars naar de onbegrensde top.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

10
Jul

POP by ‘Tim Dawn’

Sunday | 15.30 | gratis

Dure pakken en snelle auto’s lonkten toen Tim Dawn met verschillende prijzen afstudeerde in de rechtsgeleerdheid (Utrecht & Cambridge). In plaats daarvan brak hij zijn PhD af, leerde liedjes schrijven van de toen nog onbekende Causes-frontman Rupert Blackman en keek nooit meer achterom.

Tim Dawn zette zich op de kaart met debuut-single ”She” en speelde met zijn aanstekelijke performance en killer band een sterke live-reputatie bij elkaar op podia als Sugarfactory, EKKO en Supermarkt en festivals als Parkpop, Horizontoer en THISSFest, waar hij de Song of the Year award won. Zijn kersverse EP “Up” staat vol (radio)gevoelige popsongs à la James Bay, klaar om te worden omarmd door het grote publiek.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke

28
Aug

BOSSA NOVA, JAZZ & BLUES by ‘Gildor’

Sunday | 15.30 | gratis

Gildor van Beers is een singer songwriter uit Utrecht. Hij begon een ruime 12 jaar geleden als drummer, maar profileerde zich later ook meer als gitarist. Na enkele een lange periode van in het buitenland vertoeven en reizen, is Gildor zich in de laatste jaren meer gaan richten op songwriting en zingen. Zijn akoestische muziek kenmerkt zich door de invloeden van bossa-nova, jazz en blues, die resulteren in laidbacke liedjes
met een opvallende sound. Sinds zomer 2015 speelt de singer-songwriter ook met een band, en heeft onlangs zijn eerste EP ‘Offshore’ uitgebracht die bijna geheel zelf ingespeeld is. Tegenwoordig is Gildor vaste muzikant bij ’t oude Pothuys, waar hij maandelijks op het podium staat en timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk op te kunnen treden.

Komen jullie ook luisteren?

Liefs, Hanneke