Vacature: Sous Chef

Hanneke is per direct (uiterlijk 1 augustus 2020) op zoek naar een Sous Chef (Fulltime) die haar team komt versterken. Als Sous Chef bij Hannekes Boom ben je de rechterhand van de chef kok. Je bereidt diverse gerechten en stelt samen met het team nieuwe gerechten samen die in de smaak zullen vallen bij onze gasten. In de keuken bewaak je kwaliteit van de gerechten, coach je anderen en ben je commercieel ingesteld. Daarnaast ben je kosten- en milieubewust. Bij Hannekes Boom houden we ervan om met een glimlach te knallen, maar altijd met behoud van kwaliteit!



Werkzaamheden;

  • Toewijzen van werkzaamheden aan keukenpersoneel

  • Toezien op de kwaliteit en voortgang van werkzaamheden in de keuken

  • Instrueren, adviseren en zo nodig corrigeren van collega’s

  • Toezien op een correcte en efficiënte communicatie tussen keuken en bediening

  • Toezien op de naleving van (veiligheids)voorschriften, onder meer op basis van arbo-wetgeving en HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis and Critical Control Points)

  • Zelf meedraaien in het bereidingsproces

  • Uitvoeren van opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de keuken

  • Afhandelen van eventuele klachten, vragen of problemen (en zo nodig inschakelen van chef-kok of manager)

  • Begeleiden van leerling-koks, keukenhulpen, stagiairs en andere (nieuwe) medewerkers

  • Bijdragen aan de vernieuwing van het menu, de ontwikkeling van recepten en de optimalisering van werkprocessen

  • Bedenken, uitproberen en beoordelen van nieuwe recepten, in overleg met de chef-kok

  • Assisteren van chef-kok bij overige taken als prijscalculatie en recept- of menu-aanpassing

  • Bijhouden van checklists en logboeken

  • (Laten) uitvoeren van ontvangstcontrole van goederen

  • Opstellen en controleren van schoonmaakplannen

  • Uitschrijven van (recept)instructies voor keukenmedewerkers

Functie-eisen:

  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;

  • Woonachtig in Amsterdam of omgeving;

  • Een ‘hand-on-mentaliteit’;

  • Beheersing van de Nederlandse of Engelse taal en;

  • Bekend met de HACCP-principes.

Verder ben je:

  • Verantwoordelijk;

  • Kwaliteitsgericht en vakdeskundig;

  • Plan- en procesmatig;

  • Innovatief en creatief;

  • In staat om anderen op te leiden, begeleiden en te coachen;

  • Stressbestendig en;

  • Bereid om in wissel- en weekenddiensten te werken.

Hanneke biedt:

  • Een marktconform salaris;

  • Een ongelofelijk gezellige werksfeer;

  • Mogelijkheid tot creatieve inbreng en;

  • Werk- en doorgroeimogelijkheden in het leukste restaurant van Amsterdam!

Geïnteresseerd? Leuk om te horen! Stuur snel jouw CV en motivatiebrief naar werken@hannekesboom.nl en wie weet tot snel!